8.6.2017. 14:26
0
Potvrđena prvostepena presuda Dragoju Zmijanjcu za ratni zločin
Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine otpremilo je 23. maja drugostepenu presudu od 6. aprila kojom je odbijena kao neosnovana žalba branioca optuženog Dragoje Zmijanjca, te je prvostepena presuda Suda BiH od 28.novembra 2016. godine potvrđena.

Prvostepenom presudom od 28.novembra 2016. godine optuženi Dragoja Zmijanjac je oglašen krivim za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (KZ SFRJ) koji je preuzet na osnovu Zakona o primjeni Krivičnog zakona Republike Bosne i Hercegovine i Krivičnog zakona SFRJ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

Javna sjednica vijeća Apelacionog odjeljenja održana je 6.aprila.

Nakon što je ispitalo pobijanu presudu u granicama istaknutih žalbenih razloga i navoda,  drugostepeno vijeće donijelo je navedenu odluku, saopćeno je iz Suda BiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.