12.6.2017. 17:05
0
Policija u Trebinju pronašla oružje, drogu i ukradenu robu
Policija u Trebinju pronašla je više komada oružje i oko pet kilograma opojne droge tokom pretresa koji su izvršeni od 8. do 11. juna, u mjestu Veličani.

Izvršenim pregledom terena u neposrednoj blizini kuće osobe A.A. pronađena je  automatska puška, zatim tzv. papovka,  vazdušna puška, te više komada municije i, između ostalog, oko pet kilograma marihuane, rekao je danas načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koriste otac i sin, A.A. i D.A., pronađeni  su i drugi predmeti za kućnu upotrebu te oko 220 grama sjemena indijske konoplje, a postoje osnovi sumnje da su „plijen“ iz 12 krivičnih djela teška krađa i krađa izvršenih prethodnih i ove godine.

Osumnjičeni se terete još i za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom realizovanja akcije i kriminalističke obrade osoba lišenih slobode došlo se do saznanja da je mogući saizvršilac u prethodnim krivičnim djelima osoba J.V., kod koje je izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija, kao i putničkog automobila, a pronađena je  puška M 48, jedna tzv. papovka i određeni broj metaka.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.