23.6.2017. 17:18
0
Funkcioneri SNSD-a i DNS-a na Palama dobili prijeteće SMS poruke, policija istražuje cijeli slučaj
Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, danas su osobe B.J., D.K. i R.K. iz Pala prijavile da su im putem telefona, s istog preplatničkog broja, jučer u popodnevnim satim upućene SMS poruke prijetećeg sadržaja.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, pod čijim nadzorom pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju provođenja istrage, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Načelnik Općine Pale Boško Jugović (SNSD) je potvrdio da je dobio prijeteću SMS poruku i smatra da iza svega „stoji politika“.

Jugović je i ranije dobijao prijeteće poruke, a u najnovijoj je navedeno da vodi računa o svojoj porodici i da on ima rješenje kako da izađe iz ove priče.

- Po ovome vidimo da je u pitanju politika, jer je i Dejan Kojić iz Demokratskog narodnog saveza dobio prijeteću poruku. Ovo je bila kap vode, koja je prelila čašu - rekao je Jugović na konferenciji za novinare.

Ranije je, kaže, dobio još dvije-tri prijeteće poruke u kojima je pisalo da će biti ubijen sa članovima porodice kao bivši direktor "Jahorina osiguranja" Risto Jugović, a prva takva poruka mu je stigla 2. juna.

I potpredsjednik Općinskog odbora DNS-a Pale Dejan Kojić tvrdi da su on i njegove kolege, kao i njihove porodice, već duži vremenski period izložene konstantnim prijetnjama smrću.

Kojić također smatra da su ove poruke isključivo političke prirode i da ih šalje neko ko želi da zaplaši DNS i njegov politički rad na Palama.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.