1.7.2017. 20:42
1
Manijak navodno napada žene u centru Banja Luke, policija tvrdi da se radi samo o jednom napadu
Na području grada Banje Luke je evidentirana samo jedna prijava ženske osobe koja je navela da joj je u večernjim satima prišao i napao nepoznat muškarac.

Povodom pisanja pojedinih medija da "manijak napada djevojke u centru grada", iz policije navode da je slučaj napada prijavljen 22. maja ove godine.

Saslušan je veći broj svjedoka, te ispitan i muškarac za kojeg se sumnja da je prišao oštećenoj, uhvatio ju je u predjelu struka, nakon čega se ona udaljila, a što je i vidljivo i na izuzetom materijalu video-nadzora.

- Napominjemo da policijski službenici nemaju drugih saznanja u vezi sa navodnim presretanjem i napadom nepoznatog muškarca na maloljetne i punoljetne ženske osobe na području grada Banje Luke, kao i da će nastaviti preduzmanje preventivnih mjera i radnji u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području grada, ali i zaštite građana i njihove imovine od svakog vida ugrožavanja - saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Također, podsjećaju građane da su u martu tekuće godine rasvijetlili slučajeve u kojima je maloljetnik presretao ženske osobe u blizini bazena u ulici Veljka Mlađenovića, u Banjoj Luci.

Iz policije pozivaju građane da, ukoliko su bili žrtve ovakvih ili sličnih inkriminisanih radnji, da to prijave najbližoj policijskoj stanici po mjestu prebivališta ili pozivom na besplatan broj 122.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.