9.7.2017. 12:21
0
Opirujući se hapšenju u Bijeljini nanio tjelesne povrede policajcima
Trojica policijskih službenika iz Bijeljine zadobila su povrede kada ih je napala osoba L.B., opirući se hapšenju.

Policajci su, 7.jula, zaustavili vozilo švedskih registarskih oznaka, kojim je upravljao H.P., dok je na mjestu suvozača bio A.Đ., a putnik je bio L.B.. Prethodno su dobili prijavu da ove osobe u ugostiteljskom objektu u Bijeljini učestvovale u narušavanju javnog reda i mira.

Tokom legitimisanja L.B. je počeo da verbalno napada policijske službenike, nakon čega je jednom pokidao epolete, pocijepao košulju i nanio povrede u predjelu stomaka i ruke.

Prilikom hapšenja ove osobe još dvojica policajaca su zadobila povrede ruku i ramena, saopćeno je danas iz Policijske uprave Bijeljina.

Pregledom ljekara, kod sve trojice policijskih službenika konstatovane su lakše tjelesne povrede.

Osim L.B., koji je imao 1,85 g/kg alkohola u organizmu, uhapšen je i A.Đ, državljanin Srbije, zbog ometanja policijskih službenika u vršenju javne radnje, a kojem je izmjereno 1,09 g/kg alkohola u organizmu.

Protiv uhapšenih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnih djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i ometanje javnog organa u vršenju javnih funkcija.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.