12.7.2017. 13:48
0
Švicarac u Prijedoru pokušao razbojništvo, krađu vozila i torbe
U Prijedoru je uhapšen državljanin Švajcarske, koji je pokušao izvršiti razbojništvo, otuđiti vozilo, a potom i torbu s novcem.

Radi se o P.B. iz Švajcarske, koji je 10.jula oko 17 sati došao do kioska u Prijedoru, gdje je držeći ruku ispod majice i uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, na engleskom jeziku od radnice kioska T.Š. tražio novac.

Budući da mu radnica nije predala novac, upozoravajući ga da će pozvati policiju, osumnjičeni se, ne otuđivši ništa, udaljio s lica mjesta, saopćeno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Istog dana oko 18.30 sati Švajcarac je na parking prostoru jednog ugostiteljskog objekta u Prijedoru ušao u nezaključano vozilo marke „golf VI“, te pokušavajući da ga stavi u pogon oštetio i pokidao elektro kablove ispod upravljača.

Kako mu stavljanje vozila u pogon nije uspjelo, iz unutrašnjosti automobila ukrao je torbicu u kojoj se nalazio novac, putna isprava i mobilni telefon, ali je prije napuštanja vozila spriječen od vlasnika A.A. iz Prijedora.

P.B. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i razbojništvo u pokušaju predat u nadležnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.