28.7.2017. 15:30
0
Borislav Jeličić pušten da se brani sa slobode
Zamjenik pravobranioca Republike Srpske Borislav Jeličić, koji je uhapšen jer je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa predmetom "Poljoprivredna škola", pušten je da se brani sa slobode, rečeno je Srni u Republičkom javnom tužilaštvu.

Portparol ovog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je da je Jeličić potvrdio sve činjenične navode u vezi sa predmetom za koje se tereti nekadašnji zamjenik Republičkog pravobranilaštva Mirko Stojčinović. "Postupajući tužilac je konstatovao da nema razloga za dalje zadržavanje Jeličića u pritvoru i pustio ga je da se brani sa slobode", navela je Tojagićeva. 

Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske dostavili su juče Republičkom javnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Stojčinovića i Jeličića zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili grad Banjaluku za oko 5,75 miliona KM. 

MUP je, navodeći njihove inicijale, saopštio da su Stojčinović i Jeličić prilikom zastupanja grada u parničnom postupku prekršili granice svojih ovlašćenja i nisu izvršili službenu dužnost, sa namjerom da preduzeću iz Tuzle pribave protivpravnu imovinsku korist. 

Jeličić je uhapšen u srijedu, 26. jula, tokom davanja iskaza nakon što je MUP iz Pravobranilaštva izuzeo predmet "Poljoprivredna škola", dok je Stojčinović uhapšen početkom mjeseca zbog sumnje da je u više navrata propustio da podnese tužbe ili obavijesti gradske vlasti o ishodu sudskih sporova, zbog čega je grad Banjaluka izgubio milione KM. 

Gradska uprava Banjaluka je prije nekoliko godina pokrenula spor zbog prometovanja zemljišta koje je bilo u vlasništvu grada, a za koje je Poljoprivredna škola imala pravo korišćenja. 

Zemljište je prodato kompaniji "Bingo", koju je grad tužio, kao i Poljoprivrednu školu. "Bingo" je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od grada odštetu od 20 miliona KM, a Stojčinović je, bez znanja grada, prihvatio odluku o poravnanju. Jeličić je u to vrijeme radio na ovom predmetu.

(SRNA/Merima Druškić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.