31.7.2017. 13:31
0
Osobama s područja Kosova nije dozvoljen ulazak u BiH
Lišeni slobode prema potragama
Službenici Jedinice granične policije Brod 30.7.2017. lišili su slobode tridesetdvogodišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Francuske jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „krađa“. B.E. lišen je slobode prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. Predat je službenicima Sudske policije Doboj. Dva dana ranije, pripadnici JGP Brod prilikom ulaska u BiH lišili su slobode bh. državljanina A.I. jer ga Okružno tužilaštvo u Doboju potražuje zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Četrdesetogodišnjak je predat službenicima Sudske policije Doboj.  

Na MGP Kamensko prilikom izlaska iz BiH 30.7.2017. lišen je slobode tridesetogodišnji E.I., državljanin BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „krađa“. Predat je pripadnicima Sudske policije Kantona 10 Livno. 

Otkrivena falsificirana vozačka dozvola Italije

Službenici JGP  Bijeljina 29.7.2017. godine otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Republike Italije koju je na uvid dao dvadesetsedmogodišnji državljanin Republike Srbije prilikom izlaska iz BiH na MGP Popovi. P.A., kontroliran je u Golfu, danskih  registarskih oznaka. Protiv državljanina R. Srbije Okružnom tužilaštvu u Bijeljini bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „falsificiranje isprave“. Vozačka dozvola privremeno je oduzeta.


Osobama s područja Kosova nije dozvoljen ulazak u BiH 

Službenici JGP Doljani 28.7.2017. zbog neispunjavanja uvjeta nisu dozvolili ulazak u BiH pet osoba s područja Kosova. Kontrolirani su na MGP Bijača. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Hrvatsku.  
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.