8.9.2017. 18:15
0
Optuženi u antikorupcijskoj akciji 'Bingo' nepravomoćno oslobođeni optužbi
Bivši predstojnik Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Rizo Čivić nepravomoćnom presudom Osnovnog suda Brčko distrikta oslobođen je optužbi za kaznena djela protiv službene dužnosti, koja su mu stavljena na teret jednom od optužnica iz antikorupcijske akcije 'Bingo'.

Istovremeno s njim, optužbi za korupciju oslobođen je i službenik u Odjelu i tadašnji Čivićev suradnik Samir Čorbadžić. 

Optužnicom iz 2014. godine Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH optužilo je Čivića i Čorbadžića da su zajedno ili samostalno iskorištavali službeni položaj, krivotvorili službene isprave ili nesavjesno obavljali svoje službene dužnosti.

Njima je tada stavljeno na teret neraskidanje pojedinih ugovora o nabavci, koje su bili dužni raskinuti, kao i protuzakonito posredovanje, odnosno zloporabe položaja u zapošljavanju u sektoru obrazovanja.

Čivić je također bio optužen  a plaćanje neizvedenih javnih radova na jednom od školskih objekata u Brčkom.

- Nakon održanog glavnog pretresa po ovoj optužnici brčanski Osnovni sud donio je presudu kojom je optužene oslobodio optužbi po svim točkama optužnice. Odluka tog suda je nepravomoćna i na istu Tužiteljstvo Brčko distrikta će izjaviti žalbu Apelacijskom sudu Brčko distrikta - priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

 
(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.