8.9.2017. 18:33
0
Hazić nabavio SIM karticu kako bi komunicirao sa Sejfovićem, osumnjičeni stigli u Sarajevo kako bi prodali Audi A3
Šesti dan od bijega opasnog pljačkaša banaka Amela Sejfovića (28) iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) u Sarajevu istražitelji su već utvrdili na koji način i uz pomoć koga je ovaj kriminalac uspio pobjeći. Potraga za Sejfovićem je i dalje u toku, piše Dnevni Avaz.

Brojni pozivi Od četvorice uhapšenih u srijedu u Visokom jučer je u Tužilaštvo KS priveden Mirza Fazlić, kojem je određeno 24-satno zadržavanje. On je osumnjičen da je Sejfovića preuzeo kod Sarajeva te ga u Golfu 5 odvezao u Visoko. Otkrile su ih nadzorne kamere na ulazu u Visoko. Prema riječima njegovog advokata Omara Mehmedbašića, Fazlić se jučer branio šutnjom. Sudija Općinskog suda Sarajevo Denis Kurtović odredio je jednomjesečni pritvor zatvorskim čuvarima Nenadu Simiću i Arminu Delaliću te medicinskom tehničaru Igoru Milošu i oni su prebačeni u zenički zatvor, dodaje Avaz.

Pritvor je jučer sutkinja istog suda Merima Kurtović-Bilić odredila osumnjičenim pomagačima Amiru Ibrahimiju i Dževadu Haziću. Tužilaštvo je do sada rekonstruiralo dešavanja u KPZ-u u nedjelju i utvrdilo rutu kojom je Sejfović bježao ulicama Sarajeva. Tako je, prema rezultatima dosadašnje istrage, utvrđeno da je Sejfović u KPZ-u otvorio rešetkasta vrata kapije II, a potom u dvorištu između rešetkastih vrata i kliznih blinda vrata ispalio hitac u stakleni dio vrata dežurane te, navodno, uz pomoć Simića, koji je pritisnuo taster, otvorio klizna blindo vrata koja vode u Jadransku ulicu. Nakon što je istrčao, Sejfović se uputio prema prolazu između ulica Jadranska i Radićeva, gdje ga je čekao saučesnik na motociklu bijele boje, piše Dnevni Avaz.

Sejfović se na motociklu odvezao do garaža koje se nalaze u tunelu u ulici Hakije Kulenovića bb, općina Centar. Na tom mjestu ga je dočekao Dževad Hazić u Audiju A3, vlasništvo Amira Ibrahimija iz Zenice. Tužilac Igor Dubak jučer je na sjednici u Općinskom sudu kazao da se Hazić i Sejfović odranije poznaju, jer su u isto vrijeme izdržavali kaznu u KPZ-u Sarajevo. Hazić je, prema tužilačkim navodima osuđivan i za pomoć osobi pri bijegu iz zatvora. Kako je naveo tužilac, sumnja se da je Hazić 20. avgusta nabavio SIM karticu isključivo da bi komunicirao sa Sejfovićem i još jednom nepoznatom osobom. 

- Na dan Sejfovićevog bijega u nedjelju ostvarili su više od 40 komunikacija, i to prvu u šest ujutro, a posljednja je bila u 14.07 sati - kazao je Dubak. 

Tužilac je kazao da su osumnjičeni tokom saslušanja tvrdili da su u nedjelju u Sarajevo došli da bi prodali Audi 3. 

- U Sarajevo su se dovezli Renaultom, a navodno su htjeli prodati Audi. Ibrahimi je kazao da je samo Haziću posudio automobil i da ne zna zašto ga je zvao da idu u Sarajevo, a ustvari su došli da dovezu motocikl kojim je Sejfović pobjegao - rekao je Dubak. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.