11.9.2017. 18:44
5
Source.ba otkriva detalje hvatanja Amela Sejfovića: Pokazao je specijalcima mjesto na kojem je uočio Sejfovića i odmah nakon toga je nastala gužva, scene su bile kao iz filma
Amel Sejfović je uhvaćen danas u selu Buci nedaleko od Visokog u velikoj policijskoj potjeri koju su izveli pripadnici MUP-a KS i SIPA-e. Podsjećanja radi, Sejfović je pogjegao prije osam dana iz KPZ Sarajevo u koji je danas ponovo prebačen uz velike mjere osiguranja.

Sejfović se nakon što je pobjegao skrivao u mlinu na rijeci Fojnici u naselju Buci nedaleko od Visokog. Na toj lokaciji ga je primijetio jedan mještanin Buka koji je nakon toga obavijestio policiju i rekao im da se radi o nepoznatoj osobi.

Podsjećanja radi, Amel Sejfović je jedan od optuženih za pljačku banke na Ilidži prilikom koje je smrtno stradao biciklista Kemo Bašić. 

Iz zatvora je pobjegao naoružan, a nakon njegovog bjekstva uhapšeno je nekoliko osoba. Jedan dio uhapšenih osoba, koje su pomagale Sejfoviću pri bijegu, živi na području Visokog.  Među uhapšenima su i dva zatvorska čuvara i medicinski tehničar kojima je određen jednomjesečni pritvor u KPZ Zenica. 

Narod bio uznemiren


Za Source.ba portal danas je govorio mještanin naselja Buci koji je zbog lične sigurnosti želio ostati anoniman, a njegovo ime je poznato Redakciji Source.ba portala. 

"Nekoliko dana su policija i specijalci se nalazili u našem naselju Buci kako bi pronašli bjegunca Amela Sejfovića. Intenzivna potraga za njim je unijela ogroman nemir među stanovnicima Buka, jer nikada prije nismo vidjeli toliko policije, specijalaca, automobila i helikopter na jednom mjestu. Narod je počeo da zaključava svoje domove i kada je bio dan, a to im je sugerisala i policija. U nekoliko navrata je i helikopter letio iznad našeg naselja, a policija je pretraživala napuštene kuće i vikendice sumnjajući da se Sejfović tu krije", kaže sagovornik Source.ba portala.

Naš sagovornik tvrdi da mještani nisu imali problema i poteškoća sa policijom, kao što je to navodno bio slučaj u jednom naselju nedaleko od Kiseljaka.

"Moram da pohvalim policiju. Davali su nam jasne smjernice kako da se ponašamo i šta da radimo ako vidimo bjegunca. Ipak, ogroman je nemir bio među ljudima, jer nismo naviknuti na ovakve situacije i na to da vidimo ovoliko policije na jednoj lokaciji"
, kaže izvor Source.ba portala.

Policija provjeravala sve redom

"Kada bismo napuštali naselje i išli prema gradu, redovno su nas kontrolisali, pregledavali su nam prtljažnike da slučajno neko nije povukao bjegunca prema gradu. Evo danas, potraga je napokon urodila plodom. Nedaleko uz rijeku Fojnicu se nalazi mjesto Zelena, gdje se nalaze tzv. bukovi po kojima je ovo mjesto i dobilo naziv. Uz rijeku se nalaze vikendice i mlinovi gdje je Sejfović uočen danas oko 12 sati od strane jednog mještanina", ističe naš sagovornik.

Hapšenje kao u krimi filmu

Naš izvor tvrdi da spomenuti mještanin nije razmišljao, te je odmah pozvao policiju i pokazao im gdje se nalazi bjegunac.

"Pokazao je specijalcima mjesto na kojem je uočio nepoznatu osobu i odmah nakon toga je nastala gužva. Detalji su bili kao iz filma. Jedan specijalac je usmjeravao automobile na jednu stranu kako bi se napravio obruč oko mjesta na kojem se nalazio Sejfović. Za pet ili šest minuta nakon toga je stigla vijest da je uhvaćen. Nisu se čuli nikakvi pucnjevi"
, tvrdi naš sagovornik.

"Policija nam je nedugo nakon toga potvrdila da je uhvatila bjegunca. Narod je na kraju aplauzom nagradio specijalce koji su se nalazili ovdje kod nas danima. Zaista sve pohvale za policiju koja je sjajno sarađivala ovdje sa narodom", rekao je naš sagovornik.

"Uglavnom, sve je prošlo bez i jednog jedinog pucnja. Navodno su se dva policajca lakše povrijedila prilikom hapšenja, jer su se okliznula, a ovdje je sve puno vode i blata", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal jedan od stanovnika naselja Buci.


5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.