15.9.2017. 10:06
1
Sarajevska policija traga za motoristom koji je odvezao Sejfovića nakon bijega iz KPZ
Sarajevska policija aktivno traga za maskiranim saučesnikom Amela Sejfovića koji ga je nakon bijega iz KPZ Sarajevo sačekao na motoru kojim su pobjegli, piše agencija Patria.

Sejfović je iz KPZ Sarajevo pobjegao 3. septembra nakon čega se krio osam dana do hvatanja u ponedjeljak 11. septembra na području Visokog. Bio je naoružan, ali nije upotrebljavao oružje. On je prvo vraćen u KPZ Sarajevo, a onda je Tužilaštvo KS zatražilo premještaj u KPZ Zenica što je i učinjeno.

U slučaju Sejfović pritvor je određen za sedam osoba za koje postoji osnov sumnje da su mu pomogli u bijegu i nakon njega.

U KPZ Zenica su i tri uposlenika sarajevskog KPZ, dva čuvara i medicinski tehničar kojima je određen jednomjesečni pritvor. Oni se sumnjiče da su Sejfoviću dali oružje i propustili da izvrše niz službenih radnji i tako spriječe bijeg pritvorenika. U pritvoru su i još tri osobe, dvije koje su Sejfovića odvezle na područje ZDK i jedna koja mu je donosila hranu. 

Zanimljivo je da nije postavljeno odgovornosti odgovornih lica KPZ Sarajevo koji su očito u vlastitom sistemu imali nedostataka. 

Inače, najveću ulogu u lociranju Sejfovića imala je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, dok su u cijeloj akciji učestvovali MUP KS, MUP ZDK MUP SBK, SIPA, FUP i Granična policija BiH. 

(NAP/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.