15.9.2017. 14:44
3
Arijana Memić pozvana na saslušanje zbog pisanja po Facebooku i navodnih prijetnji smrću Alisi Mutap
Tužilaštvo KS jutros je saslušalo Arijanu Memić, sestru ubijenog mladića Dženana Memića u svojstvu „osumnjičene“ za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje dokazivanja po prijavi Alise Mutap, jedinog svjedoka događaja 8. februara 2016. godine kada je Memić zadobio povrede koje su nekoliko dana poslije dovele do njegove smrti, piše agencija Patria.

Arijana se pred tužiteljicom Advijom Hajdo Bahto izjasnila da će izjavu dati u prisustvu advokata za šta joj je ostavljen rok od 15 dana.

Arijanin i Dženanov otac Muriz Memić u potresnom razgovoru za agenciju Patria kazao je da će angažovati tim advokata da odbrani svoje drugo dijete.

- Jedno su mi dijete ubili, a sad mi ubijaju i drugo. Dvije godine nas ubijaju, sakrivaju istinu. Nisam ni kukavica ni lud, samo tražim istinu o smrti svog djeteta – kazao je Memić.

Kao razlog za pozivanje u Tužilaštvo KS Arijane Memić su navodne prijetnje smrću i pisanja po Facebooku o Alisi Mutap.

Memić navodi da njegova kćerka nikada nije prijatila Alisi i da će se to i dokazati.

- Begovicu Sarajevskog tužilaštva više zanima ko šta piše po Facebooku nego ubice mog sina – kazao je Memić.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je postupak protiv Ljube i Bekrije Seferovića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprječavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića.

Porodica Memić zajedno sa građanima šest puta je organizirala mirne proteste tražeći da se otkrije prava istina o smrti Dženana Memića.

Tužilaštvo KS je u jednom od svojih dopisa upućenog porodici Memić priznalo da je saslušanje svjedoka Alise Mutap bilo odlučujuće za „smjer istrage“. Međutim, Sud nije dozvolio njeno ponovno svjedočenje u nastavku postupka. 

Inače, Memić je istakao da na dan kad se navršava devetnaest mjeseci od Dženanove smrti njegovo drugo dijete moralo se izjašnjavati u Tužilaštvu KS i prolaziti kroz novu traumu. 

(Patria)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.