15.9.2017. 17:45
1
Sud odredio pritvor za svih 13 uhapšenih u akciji Treska
Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva KS, te odredio jednomjesečni pritvor za svih 13 osoba uhapšenih u akciji "Treska" koji se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja, piše agencija Patria.


- Pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saučesnike, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Kao vođa grupe je označen Mirza Tantula koji je prema tvrdnjama tužiteljice KS nabavljao drogu i uz pomoć ostalih osumnjičenih je prodavao na području Sarajeva i šire. Među ovom grupom su i dvije žene. 

Ova grupa se sumnjiči da je u periodu od maja 2017. godine intezivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo.

Članovi grupe su praćeni određeno vrijeme, odnosno prisluškivana je njihova međusobna komunikacija, na osnovu čega je utvrđeno čime se bave te je uslijedila akcija hapšenja.

(NAP/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.