19.9.2017. 11:27
0
U Prozoru ukraden automobil VW Vento
Policijskoj stanici Prozor u ponedjeljak se obratio I. P. koji je prijavio da mu je tokom noći ukradeno vozilo VW Vento, koje je bilo parkirano ispred porodične kuće u mjestu Jaklići, Općina Prozor.

O tome je upoznat Odjel kriminalističke policije, kao i sve policijske patrole na terenu.

Policijskoj upravi Konjic u ponedjeljak u 14.30 sati obratio se P.R. (1997) i prijavio da mu je nepoznata osoba sa stola u salonu zabave "Blu-Net", u Ulici maršala Tita, ukrala mobitel Samsung J5.

Na lice mjesta izašli su pripadnici policije te radom na terenu u ulici Kolonija zatekli B. S. (1981) iz Prozora, koji je sklon vršenju krivičnih djela i koji je u jutarnjim satima u Jablanici izvršio provalu u kuću. Tom prilikom je ukrao tri mobitela, a dovodi se u vezu i sa ovim krivičnim djelom te drugim krivičnim djelima na području Konjica. Lice je lišeno slobode i zadržano radi kriminalističke obrade.

Patrola policije PU Mostar u ponedjeljak je oko 6 sati na putu M-17, u mjestu Potoci, zaustavila i kontrolisala vozilo Citroen, kojim je upravljao R. B. (1964) iz Gruda.

R. B. je tom prilikom prevozio oko 200 kg rezanog duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama, niti je imao bilo kakvu dokumentaciju.

Duhan je privremeno izuzet i predat Timu za indirektno oporezivanje Mostar, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.