4.10.2017. 11:17
0
Uhapšen muškarac koji je postavio bombu pod automobil Spase Šakote, profesora koji je seksualno uznemiravao učenice
Policija RS-a je uhapsila muškarca B.N. (1981.) koji je jučer postavio četiri bombe ispod automobila profesora u Tehnološkoj školi Spase Šakote u banjalučkom naselju Rebrovac.

B.N. je nakon privođenja priznao izvršenje ovog krivičnog djela ubistva u pokušaju.

Uhapšeni je odranije poznat policiji po lakšim krivičnim djelima, a motiv napada su lični odnosi s oštećenim koji su vezani za poslove nelegalne prirode.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a intenzivno radila na ovom slučaju, koji je doveo do uznemirenja javnosti u Banjoj Luci, budući da su postavljene četiri bombe ispod automobila.

-Radi se o ciljanom napadu na jednu osobu, ali na jedan vrlo beskrupulozan način, jer je ugrozilo sve druge građane koji su se našli u blizini automobila pod koji su postavljene bombe - rekao je Lukač.

U policiji su u posjedu i videosnimka s mjesta događaja, na kojem se između ostalog vidi da je čovjek s malim djetetom svega nekoliko trenutaka izbjegao da bude na mjestu eksplozije.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić je potvrdio da su riješene sve okolnosti ovog slučaja, te da je utvrđeno da su eksplozivne naprave postavljene tokom noći ispod automobila, a došlo je do njihovog aktiviranja kada je oštećeni pokrenuo vozilo.

Od eksplozije su lakše povrede zadobili Šakota i još jedna osoba, uništena su četiri vozila, od kojih dva potpuno.

Također, oštećena su i dva poslovna prostora, te dva stana u zgradi ispred koje je bilo parkirano vozilo.

Ilić je rekao da policija ima saznanja da su u pripremi izvršenja ovog krivičnog djela učestvovale još neke osobe što se istražuje.

Šakota je jučer u Osnovnom sudu u Banjoj Luci osuđen na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja učenica u toj školi, ali policija ne povezuje taj i jučerašnji slučaj eksplozije.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.