6.10.2017. 14:30
0
Uhapšen muškarac koji je usmrtio B.S.: U Pofalićima poginula žena, u Doglodima povrijeđen petnaestogodinjak
Policija je uhapsila 46-godišnjeg Alija Kusa, državljanina Turske, koji je usmrtio ženu u sarajevskom naselju Pofalići.

On se sumnjiči za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa. 

Život izgubila starija ženska osoba 

Naime, jučer se u sarajevskoj ulici Drinska području općine Novo Sarajevo oko 18 sati dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila starija ženska osoba inicijala B.S.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, vozač automobila Nissan je oborio i teško povrijedio pješakinju B.S., te je ona zbog povreda podlegla.

Prolaznici koji su se zatekli na na mjestu nesreće odmah su alarmirali policiju i Hitnu pomoć, čiji radnici su pokušali reanimacijom pomoći, no bezuspješno. Ljekar je mogao samo konstatovati smrt žene. 

Razbacane stvari

"Prije 18 sati primili smo poziv da je u blizini hotela 'Italija' povrijeđena pješakinja. Naša ekipa je odmah došla na mjesto nesreće, ali je usljed višestrukih povreda pješakinja preminula na licu mjesta", rečeno je iz sarajevske Hitne pomoći. 

Na mjestu nesreće poreda tijela preminule žene, bile su posvuda razbacane lične stvari. Tokom policijskog uviđaja, koji je trajao nekoliko sati pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, saobraćaj je u Drinskoj ulici bio potpuno obustavljen. 

Ova nesreća je pokazatelj da se ni pooštrenim saobraćajnim zakonom ništa nije postiglo na poboljšanju saobraćajne kulture. Vozači i dalje divljaju sarajevskim ulicama, a građani gube živote. Dokaz tome je ova nesreća u Drinskoj, ali i svakodnevne nesreće u našem gradu. Upravo se jutros dogodila nova, u sarajevskom naselju Doglodi.

Petnaestogodinji pješak povrijeđen u Doglodima

Petnaestogodinji pješak inicijala R. B. povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se desila danas oko 12:15. Njega je automobilom marke Renault Scenic udario vozač inicijala K. E. 

Maloljetnik je prevezen u Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' gdje će mu biti ukazana medicinska pomoć .

Detaljni nesreće te stepen povreda će biti poznati po završetku policijskog uviđaja.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.