23.10.2017. 11:50
1
Zdravstveni razlozi: Mirsadu Kukiću sudit će se odvojeno od Zukića i ostalih
Na suđenju Amiru Zukiću i sedmorici optuženih za zloupotrebe pri zapošljavanju u Elektroprivredi BiH, odlučeno je da će se odvojiti postupak Mirsada Kukića i da će se njemu suditi odvojeno.

Podsjećamo,  vještak je prošlo ročište iznio nalaz o zdravstvenom stanju Mirsada Kukića ali bez prisustva javnosti.

Kukićeva braniteljica Jadranka Ivanović je zatražila da iznošenje nalaza vještaka bude zatvoreno za javnost, a sutkinja Tanja Curović je podsjetila da je odbrana ranije predložila razdvajanje predmeta zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog, kao i vještačenje.

Danas je takva odluka i donesena.

Prema optužnici, Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad i Senad Trako i Ramiz Karavdić su bili udruženi 2016. godine i pronalazili osobe koje su bile spremne da daju novac za zaposlenje u podružnicama Elektrodistribucije pri Elektroprivredi BiH.

Koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića, kako je navedeno u optužnici, realizirana su nezakonita zapošljavanja.

Istom optužnicom, obuhvaćeni su Kukić i Asim Sarajlić zbog optužbe da su primili nagradu ili drugi oblik koristi, dok se Zukiću na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.