24.11.2017. 15:14
6
Gdje je bila Enisa Basić? "Dijete je u šoku, ne znam ni šta joj je radio ni zašto je držao u stanu"
Postupajući tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu da odredi pritvor Kenanu Krši i Jasminu Zunđi, u čijem stanu je pronađena 12-godišnja Enisa.

Kenan Kršo osumnjičen je za dva krivična djela, i to oduzimanje djeteta i spolni odnošaj s djetetom na naročito ponižavajući način, dok je Jasmin Zunđa osumnjičen za pomoć pri oduzimanju djeteta.

Nakon pronalaska nestale Enise Basić iz Sarajeva, uhapšeni su Kenan Kršo i Jasmin Zunđa.

Dvanestogodišnja djevojčica Enisa Basić je nestala prije nekoliko dana i pronađena je u stanu u ulici Porodice Ribar u sarajevskom naselju Hrasno.

Zbog sumnje da su umiješani u ovaj slučaj uhapšeni su Kršo i Zunđa, koji je navodno vlasnik stana u kojem je djevojčica pronađena.

Žena Kenana Krše "vrbovala" Enisu da se uda za njenog supruga

Djevojčicina majka Emira je nakon njenog nestanka kazala kako ju je žena Kenana Krše "vrbovala" da se "uda" za njenog supruga, te da sumnja da su upravo oni odveli negdje njeno dijete. 

Kazala je za medije da im je išla s policijom na vrata, ali nikog nije bilo i da ne zna gdje su. 

Prijetila je da će u ovaj slučaj uključiti Interpol i FUP, jer sarajevska policija ne može djelovati izvan kantona, i tražila da joj vrate moje dijete, jer ona ima samo 12 godina.

Za Kršu se navodi kako je bio dugogodišnji ovisnik o heroinu i drugim opijatima, te osoba sa debelim kriminalnim dosijeom, koji se navodno "okrenuo vjeri", te je postao poznat kao veliki podržavatelj tzv. Islamske države. 

Zunđa je također hapšen i osuđivan zbog poslova s drogom, kao i zbog teških krađa. 

Djevojčica je u sigurnoj kući

Majka nestale djevojčice  tvrdila je da joj nisu javili da je Enisa pronađena, no policija to negira
Rekla je kako je za pronalazak kćerke saznala od novinara. Poslije tih poziva je nazvala policiju i pitala je li njena kćerka pronađena, a oni su joj potvrdili da jeste i da je u stanici. 

Kaže da je dijete  u šoku, da ne zna ni šta joj je radio ni zašto je držao u stanu. Nisu joj kaže u policiji  dali da priča sa njom. Djevojčica je sada u sigurnoj kući. 

No, iz policije regiraju i kažu da navodi nisu istiniti. Majka je o svemu odmah obaviještena od strane policijskih službenika kažu. 


6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.