24.11.2017. 16:36
0
Detalji napada u Mostaru: Nisu nas udarali, ništa, nego su nas nazivali kojekakvim imenima i pobjegli su!
U petak ujutro na Partizanskom groblju u Mostaru grupa osoba verbalno je napala izaslanstvo Udruženja antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Grada Mostara, koje je imalo namjeru položiti cvijeće u povodu Dana državnosti BiH.

Po riječima glasnogovornika županijskog MUP-a Ljudevit Marić, incident se dogodio oko 10 sati ujutro kada je grupa osoba s kapuljačama verbalno napala skupinu ljudi koja je došla položiti cvijeće na Partizansko groblje.

Marić je dodao kako posjet Partizanskom groblju nije bio najavljen te da je policija brzom intervencijom smirila situaciju.

- Izlazeći iz auta, uzeli smo cvijeće da nosimo. Iza toga, jedna grupa tih crnokošuljaša prišla je nama. Mi nismo uopće znali, mi smo mislili da će se nama pridružiti, kao omladina neka... Međutim, 'dajte cvijeće' i uzeli su od nas cvijeće. Nisu nas udarali, ništa, nego su nas nazivali kojekakvim imenima i pobjegli su - izjavio je za Federalnu televiziju član izaslanstva UABNOR-a Ibrahim Čorda.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.