13.12.2017. 12:03
0
U nevremenu u Banjoj Luci oštećeno 11 krovova zgrada i 166 stabala
FOTO: Nezavisne novine
Prema posljednjim informacijama banjalučkih gradskih službi, u olujnom nevremenu koje je zahvatilo taj grad, u noći 11. na 12. decembar, oštećeno je 11 krovova stambenih zgrada i javnih ustanova, te oboreno i oštećeno 166 stabala u drvoredima na javnim površinama.

Oštećena su zabilježena i na četiri autobuska stajališta, šest bilborda, devet siti lajtova, 18 saobraćajnih znakova, te više od 60 automobila.

Po izvještaju Civilne zaštite, tokom protekle noći gradske službe intervenisale su na više stambenih zgrada na način da su otkrivena krovišta privremeno pokrivena zaštitnim folijama kako bi se spriječila daljnja oštećenja.

Po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, nadležne gradske službe će i danas nastaviti  saniranje nastale štete kako bi se stanje na području grada u potpunosti normalizovalo, te u narednim danima preduzele dugoročnije mjere na saniranju nastalih šteta, a što se posebno odnosi na zgrade koje su u nevremenu ostale bez krovova.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.