23.12.2017. 13:40
0
D.J. uhapšen zbog sumnje da je uputio lažnu dojavu o bombi u Srednjoj tehničkoj školi
Devetnaestogodišnjak čiji su inicijali D.J. uhapšen je zbog sumnje da je uputio lažnu dojavu da je u Srednjoj tehničkoj školi u Gradišci postavljena eksplozivna naprava, rečeno je Srni u Policijskoj upravi u tom gradu.

Prijava o eksplozivnoj napravi upućena je juče u 16.43 časa, a policija je nakon toga evakuisala učenike i nastavno osoblje, te izvršila protivdiverzioni pregled zgrade kojim je utvrđeno da prijava bila lažna. 

Operativnim radom policija je utvrdila da je lažnu prijavu uputio D.J. koji je uhapšen sinoć oko 21.30 časova. 

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni mladić iz Gradiške je pušten na slobodu, a policija će protiv njega uputiti izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo lažno prijavljivanje. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.