4.1.2018. 15:16
5
Otac Selme Agić: Poniženi smo, ovo je dno dna
Amir Agić, otac Selme Agić za N1 komentarisao je ponovno odgađanje ročišta Sanjinu Sefiću i saučesnicima.

"Osjećamo se poniženo, ovo je dno dna. Treba kazniti sve one koji ne dolaze na ročišta, zbog kojih se događaju odgode. Nemamo podrške ni od koga, ne vjerujem ni u državu ni u ljude. Ovo je samo ljudskost, nije sud ni ne sud. Čovjek koji sjedi na čelu suda nema ljudskosti. Gnušam se na njegovo ponašanje, na ponašanje cijelog sudskog vijeća i predsjedavajućeg sudskog vijeća u ovom slučaju Igora Todorovića. Ljudskost je da ti ljudi zbog kojih se ročišta odgađaju budu kažnjeni. Ovo je sistematsko uništavanje naših porodica, nakon svega što smo doživjeli. Naše supruge su obolile, mi smo imali psihološko vještačenje. Žalićemo se ako bude ponovoljeno suđenje, a mora biti ponovljeno", izjavio je Amir Agić za N1.

Podsjećamo, glavni pretres u slučaju Sanjina Sefića i saučesnika na Kantonalnom sudu u Sarajevu mora početi iznova.

Prvi je počeo je 21.03.2017.; a u manje od 4 mjeseca odgođena su tri ročišta.

Ročišta su odgođena u aprilu, maju i junu 2017. godine, zbog ne dolaska advokata Sanjina Sefića, potom advokata saučesnika i po treći put, jer Sud nije imao informaciju da je optuženi Amar Salihović na služenju kazne (za drugo djelo) u zatvoru Ustikolina.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.