10.2.2018. 12:19
0
U Visokom pronađeno oko 2,5 kg opojne droge
Policijski službenici Policijske stanice Visoko lišili su slobode osobu O.M., rođen 1986. godine, iz Visokog, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici su jučer, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi ova osoba.

Tokom pretresa objekta pronađeno je 2.495 grama opojne droge 'speed', 23,3 grama opojne droge marihuana, jedan gasni pištolj, 55 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno, te dvije 'drobilice za pripremu opojnih droga'.

Osoba O.M. je lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.