15.2.2018. 16:30
0
U akcija 'Kurir' uhapšeno više osoba
Pripadnici Uprave MUP-a RS-a za terorizam i ekstremizam, u saradnji s policijom u Bijeljini, uhapsili su S. K. (40) i R. B. (42) iz tog grada zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droga i oružja.
Policijski službenici Uprave za terorizam i ekstremizam Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina, a pod nadzorom Tužilaštva BiH i Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, sproveli su akciju kodnog naziva „Kurir“, u sklopu koje su juče uhaspili četiri osobe, zbog sumnje da su izvršile krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Na području Bijeljine izvršen je pretres na više lokacija, kojom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina naoružanja i municije, određena količina opojne droge i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, nadležnom tužilaštvu biće sprovedene osobe inicijala R. B. (1976) zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. KZRS i lice inicijala S.K. (1978) iz Bijeljine, zbog sumnje da je izvršilo krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. KZRS i „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. KZRS.

(N1/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.