18.3.2018. 14:21
7
Semir Efendić nakon nesreće: Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo. Padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 km/h
FOTO: Source.ba
Načelnik sarajevske općine Novi Grad, Semir Efendić, jučer je oko 14:00 sati u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu udario pješaka koji je oko 18:00 sati podlegao povredama u Kliničkom centru u Sarajevu.

Smrtno je stradao 77-godišnji Emir Selimović, rođen u Foči 1941. godine. Istraga je u toku kada je u pitanju sama nesreća.

Nakon nesreće se na Facebooku oglasio i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, koji je napisao sljedeće:

"Imam potrebu da se obratim u povodu saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer u kojoj sam učestvovao. Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo i sa kojom se iskreno suosjećam. Kretao sam se vozilom u jednoj od sporednih ulica na Grbavici, padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 na sat. Nisam bio pod dejstvom alkohola ili nešto slično".

"U sekundi u kojoj sam čuo udar, vidio sam i pješaka sa desne strane vozila koji je nakon toga pao. Pokušali smo pomoći povrijeđenom dok nije stigla hitna pomoć, ali kasnije su nam javili da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo. U narednom periodu vodiće se postupak koji će utvrditi sve okolnosti događaja, a ja sam spreman na svaku odgovornost koja se utvrdi. Nakon procedura uviđaja i davanja izjave, napustio sam policijsku stanicu"
, napisao je Efendić na društvenim mrežama.

Nakon što je bio nekoliko sati u pritvoru, načelnik Općine Novi Grad je pušten na slobodu. Iz Tužilaštva KS su potvrdili da ovaj predmet ide u redovnu proceduru, kao i da je naređena obdukcija tijela nastradalog muškarca koja će pokazati tačan uzrok smrti.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.