30.3.2018. 12:05
0
Na graničnim prijelazima četiri osobe lišene slobode
Službenici Jedinice granične policije Brod 30.3.2018. godine lišili su slobode A.H. (1990.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Dan ranije 29.3.2018. službenici JGP Aerodrom Tuzla lišili su slobode R.K. (1996.) jer je za njim Policijska stanica Sanski Most raspisala potragu zbog krivičnog djela „teške tjelesne povrede“. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Pri ulasku u BiH na MGP Uvac 29.3.2018. lišen je slobode F.M. (1973.). Službenici JGP Višegrad graničnim provjerama utvrdili su da državljanina Republike Srbije potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. 

Na MGP Hum na izlasku iz BiH, službenici JGP Hum 29.3.2018. lišili su slobode bh. državljanina A.M. (1980.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „teška krađa“. 

F.M. i A.M. predati su službenicima  Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.