30.3.2018. 16:45
0
Emir Tukulj osuđen na osam mjeseci zatvora za zloupotrebu službenog položaja
Sud BiH prihvatio je sporazum o priznanju krivnje i na osam mjeseci zatvora osudio Emira Tukulja, službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Tukulj je, kako se navodi u sporazumu, početkom novembra 2016. na graničnom prijelazu Orašje prilikom obavljanja poslova carinika propustio teretno vozilo i prikolicu austrijskih registarskih oznaka u kojima se nalazila polovna tehnička i tekstilna roba, a nije izvršio kontrolu i carinjenje robe.

Prema navodima Tužilaštva BiH, Tukulj nije izvršio svoju službenu dužnost i trećem licu nije izvršio naplatu carinskih i dažbina uz potvrdu o naplati indirektnih poreza na ukupan iznos procijenjene vrijednosti robe od 5.958 konvertibilnih maraka, oštetivši na taj način budžet BiH za iznos od skoro 1.600 maraka, javio je BIRN BiH.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.