2.4.2018. 11:28
0
Sarajevska policija uhapsila šest osoba
U petak, 30. marta i tokom vikenda, 31. marta, 1. aprila 2018. godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su šest osoba zbog više krivičnih djela.
30. marta u 21:25 Treća policijska uprava obaviještena je o ranjavanju H.A. u ulici Kolodvorska. Tokom istražnih radnji, policija je pronašla i privela J.A. rođenog 1991. godine zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje opće opasnosti. 

On je predat u prostorije Jedinice za osiguravanje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. 

Istog dana službenici Četvrte PU uhapsili su B.M. rođenog 1983. godine zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje. 

Zbog sumnje da je počinio tešku krađu, Četvrta PU je lišila slobode i A.A. rođenog 2001. godine iz Sarajeva. 

O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšen je i G.L. rođen 1987. godine iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio tešku krađu. 

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo oštećenje tuđe stvari, pripadnici Prve PU uhapsili su L.A. rođenog 1956. godine. 

M.A. rođen 1993. godine iz Sarajeva, općina Ilidža uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje. Nakon obrade u službenim prostorijama, M.A. je pušten na slobodu. 

O svim događajima obaviješten je Kantonalni tužitelj u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentaciji i rasvjetljavanju svih počinjenih krivičnih djela, navodi se u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo objavljenog u ponedjeljak, 2. aprila 2018. godine. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.