9.4.2018. 15:54
9
Sefić prebačen u Zenicu jer je dobio batine u sarajevskom zatvoru
Na današnjem nastavku suđenja Sanjinu Sefiću, optuženom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč i njegovim pomagačima u bijegu iz BiH, završen je dokazni postupak Tužilaštva.
Tužiteljica Jasminka Knežević je u sudski spis uložila materijalne dokaze. Među ovim dokazima uvrštene su potvrde o oduzimanju predmeta od nekoliko optuženih. Tako su od Dine Alića, Sauda Nišića, Sare Sefić 18. oktobra 2916. oduzeti mobiteli. Od Pere Milivojevića je oduzet video materijal Granične policije na kojem se vidi da je optuženi Sanjin Sefić dovezen na granični prelaz Uvac. Oduzeti su videozapisi i od Mustafe Haračića, kao i od Naide Sijarić od koje je oduzet snimak nesreće koja se desila kod Muzeja 11. oktobra 2016.

U sudski spis uloženi su izvještaji telekom operatera o izvršenim listinzima poziva optuženih u periodu od 10. do 13. oktobra 2016. Uloženi su i ispisi ostvarenih kontakata optuženih u spomenutom periodu a koje je na prethodnom ročištu vještačio Adnan Bešlić vještak iz Centra za forenziku FUP-a.

Advokat Kerim Čelik, koji zastupa Sanjina Sefića 6. aprila Sudu je dostavio prijedlog dokaza koji odbrana misli da izvede, no, taj spisak do jučer nije dospio u ruke tužiteljici Knežević, te je ona zatražila da se na narednom ročištu očituje na predložene dokaze odbrane, prenosi Oslobođenje.

Predsjedavajući vijeća Igor Todorović odložio je zato ročište za petak, 13. april kada će se tužiteljica izjasniti o ovim dokazima.

Dodajmo da je Sanjin Sefić i danas iz KPZ Zenica doveden u sudnicu uz pojačane mjere obezbjeđenja. Nezvanično se moglo čuti da je njegovo prebacivanje iz Sarajeva u Zenicu, te veliki broj specijalaca oko njega iz razloga što mu je, navodno, u KPZ Miljacka sigurnost bila ugrožena, odnosno, jer je tamo dobijao batine od drugih zatvorenika.

Selmin otac Amir Agić prevalio je ponovo 130 kilometara u jednom pravcu da bi danas prisustvovao još jednom ročištu koje je kratko trajalo.

"Ovim nije završen dokazni postupak tužilaštva. Imamo jednog dečka koji bi trebao da svjedoči kako su Selma i Edita prelazile ulicu. On je bio s njima i u trenutku nesreće ulazio je u taksi. Važno je da se povremeno i porodice poginulih oglasimo da se ovo ne bi zataškalo", priča Amir Agić, prenosi Oslobođenje.
9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.