12.4.2018. 14:45
0
Predložen pritvor za Maksima Božića i Edina Hastora koji su osumnjičene za terorizam
Tužilac Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za Maksima Božića (1990.) i Edina Hastora (1972.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo terorizam.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode su predate postupajućem tužiocu koji je predložio da se prema njima odredi mjera pritvora, između ostalog, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Mjera pritvora predložena je i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ponovo počiniti krivično djelo, te zbog ozbiljnosti krivičnog djela i iz razloga da se za predmetno krivično djelo može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina, te činjenice da bi puštanje osumnjičenih na slobodu moglo prouzrokovati narušavanje sigurnosti i javnog reda i mira, odnosno da je ugrožena sigurnost građana i imovine.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.