13.4.2018. 16:33
0
Određen pritvor osumnjičenim Maksimu Božiću i Edinu Hastoru
Sud Bosne i Hercegovine je dana, 12. aprila 2018. godine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima Maksimu Božiću i Edinu Hastoru, donio rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog Tužilaštva, te je osumnjičenima određen pritvor.
Odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH da se osumnjičenim odredi pritvor zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, te im je odredio pritvor zbog osnovane bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijete, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Maksim Božić i Edin Hastor su osumnjičeni da su počinili krivično djelo terorizam, navodi se u saopštenju Suda BiH, prenosi N1.
 
(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.