19.4.2018. 12:23
0
Podignuta optužnica protiv Sanje Branković zbog pronevjere u službi: Protuzakonito prisvojila 5.000 KM
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Sanje Branković, rođene 1965. godine u Sarajevu, kojom se tereti za krivično djelo - pronevjera u službi, odnosno protuzakonito prisvajanje iznosa od oko 5.000 KM.

Optužena se tereti da je u svojstvu uposlenice Ministarstva finansija i trezora BiH, na blagajničkim poslovima, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, prisvojila novac koji joj je povjeren u službi.

U optužnici se navodi da je optužena izvršila podizanje određenih novčanih iznosa u banci za potrebe spomenutog ministarstva radi realizacije obaveza, te od podignutih iznosa zadržala za sebe iznos od 4.887,28 KM i na taj način za taj iznos i oštetila Ministarstvo finansija i trezora, odnosno budžet Bosne i Hercegovine.

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.