21.4.2018. 8:45
1
SBB će u narednim satima razmatrati o isključenju Vesne Švancer iz stranke
Najviši organi Saveza za bolju budućnost (SBB) razgovarat će o isključenju Vesne Švancer iz te stranke, nakon što je uhapšena u akciji FUP-a, potvrđeno je nezvanično Patriji iz SBB-a.

Potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i članica SBB-a Vesna Švancer uhapšena je danas u akciji Globus. Tereti se za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Druga uhapšna osoba je Said Kapetančić iz Gračanice, također kandidat te stranke za Općinsko vijeće Gračanice na prošlim Lokalnim izborima. 

Iz FUP-a je saopćeno da su prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih lica izuzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

„Lica lišena slobode bit će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu“, naveli su iz FUP-a.

Švancer je ranije zbog prevare osuđena na uvjetnu kaznu u trajanju od šest mjeseci zatvora.

Patriji je iz SBB-a nezvanično rečeno da će u narednih 48 sati organi stranke razmatrati na koji način će postupiti prema uhapšenim članovima, a jedna od tema razgovara bit će i njihovo isključenje iz stranke.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.