10.5.2018. 8:35
1
Stotine građana Pala pridružili se Pravdi za Davida
Stotine građana Pala zapali su sinoć svijeće i pomolili se za mladog Davida Dragičevića iz Banja Luke.

Mladić je pronađen mrtav, a njegovi roditelji i prijatelji optužuju vlast u bh. entitetu Republika Srpska da žele zataškati brutalno ubistvo.

Više od 40 dana hiljade građana Bana Luke izlaze na ulice i traže od vlasti da pronađu i ubice izvedu pred lice pravde.

Otac ubijenog Davida, Davor Dragičević, optužio je najviši policijskih vrh MUP-a RS za saučeništvo u ubistvu njegovog sina.

Građanima Banja Luke pridružuju se i građani drugih bh. gradova tražeći istinu o ubistvu ovog mladića.

Stotine građana Sarajeva također traže od vlasti da otkriju koje je ubica mladog Dženana Memića, ubijen prije dvije godine, ali ni taj slučaj još nije rasvijetljen. Porodica Memić i Dragičević posljednjih dana daju podršku jedni drugima. Na protestni skup 15. maja u Sarajevu u znak podrške porodici Memić doći će i Davor Dragičević sa prijateljima iz Banja Luke.


(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.