14.5.2018. 13:10
0
U Novom Gradu zaplijenjen 161 kilogram duhana
Službenici Jedinice granične policije Dobrljin 14.5.2018. godine spriječili su nezakonit promet 161 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica.
Otkriven je graničnom kontrolom Mercedesa, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Novog Grada. Vozilom je upravljao S.J. (1958.), državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv S.J. bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH. Otkriveni duhan i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.   

Na prijelazu Popovi otkriveni falsificirani dokumenti i broj šasije 

Službenici JGP Bijeljina 13.4.2018. pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi graničnim provjerama Mercedesa, nacionalnih oznaka BiH, otkrili su falsificiran broj šasije. Vozilom je upravljao M.R. (1977.), državljanin BiH. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilo ukradeno i da ga potražuje Interpol Italije. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini osoba i vozilo predati su službenicima Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Prethodno, 11.5.2018. službenici ove jedinice prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Man, bh. nacionalnih oznaka, uočili su falsificiranu dozvolu CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju) i dnevnik vožnje. Vozilom je upravljao bh. državljanin M.M. (1986.) koji je kontroliran na ulasku u BiH na MGP Popovi. U toku je daljnji rad na ovom slučaju. 

Lišen slobode zbog nasilničkog ponašanja 

Službenici JGP Aerodrom Mostar 11.5.2018. na letu za Zadar lišili su slobode G.U. (1966.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predat je službenicima Sudske policije Mostar.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.