15.5.2018. 13:36
0
Uhapšene tri osobe zbog međunarodnog krijumčarenja droge, pokušali je prodati istražiteljima SIPA-e
U ranim jutarnjim satima, započeta je koordinirana međunarodna policijska akcija usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH. Na terenu su policijski službenici MUP RS i SIPA-e.
Vrše se hapšenja i pretresi objekata, vozila i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni na području Istočnog Sarajeva, Banja Luke i Prnjavora.

Slobode su lišeni  Stjepan Lazarević Stjepan, zvani „Braco“, rođen 1953. godine na Palama, Bojan Segić, zvani „Debeli“, rođen 1977. godine u Prnjavoru, Vlastimir Tomić, zvani „Šuker-Šuca“, rođen 1960. godine u Valjevu, Srbija.

Aktivnosti su dio opsežne višemjesečne istrage, koja je rađena po nalogu Tužilaštva BiH, a koju su realizirali policijski službenici SIPA-e i MUP-a RS, u saradnji sa kolegama iz Austrije, a odnose se na osobe koje su osumnjičene da se bave međunarodnim krijumčarenjem  velikih količina opojne droge marihuana „skunk“, uzgajane u posebnim i kontroliranim uvjetima, sa povećanom razinom opojne materije THC, a koja se sa teritorije Republike Albanije, krijumčari u BiH, te dijelom prodaje u BiH, a dijelom krijumčari prema zemljama EU. Kilogram ove opojne droge na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od 3.000 eura.

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi koji ukazuju da su trojica osumnjičenih, činili organiziranu mrežu za krijumčarenje, skladištenje, transport i dalju prodaju opojne droge, koju su u dva navrata, u količinama od 4 do 6 kilograma, u operacijama simuliranog otkupa, prodali prikrivenim istražiteljima SIPA.

Prilikom izvršenih pretresa, pronađena je veća količina opojne droge.

Nakon izvršenih pretresa i privođenja osumnjičenih, postupajući tužilac odlučit će o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.