12.6.2018. 19:16
0
U akciji Silva uhapšena 21 osoba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su danas 21 osobu zbog sumnje da su na području Sokoca, Rogatice i Pala izvršili više krivičnih djela, saopšteno je iz MUP-a RS.
Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična djela: pustošenje šuma, krađa, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjesan rad u službi, neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje znakova za obilježavanje robe mjera i tegova, utaja poreza i doprinosa i nedozvoljena trgovina.

Uhapšeni su Ž.Z. (34), M.N. (32), M.K. (61), D.Đ. (45), D.K. (33), D.A. (35), M.L. (53), D.V. (40), D.K. (53), B.A. (34), N.A. (30), R.G. (47), G.V. (45), M.S. (31), S.B. (32), M.N. (29), V.B. (52) J.B. (35), svi sa Sokoca, te N.J. (30), B.L. (37) i A.K. (27) sa Pala.

Nad uhapšenima je u toku kriminalistička obrada.

Hapšenja i pretrese na više lokacija izvršili su službenici Uprave krim-policije MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva na području tog grada u okviru akcije “Silva”.

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.