28.6.2018. 14:41
0
SIPA izvršila petres kuće na Palama i pronašla pet pušaka i municiju
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su na području opštine Pale izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila jednog lica.

Prilikom pretresa koji je izvršen na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Istočnom Sarajevu, u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Istočno Sarajevo i Obavještajno – sigurnosnom agencijom BiH, pronađeno je i privremeno oduzeto pet pušaka i određena količina municije različite vrste i kalibra.

O preduzetim aktivnostima je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, protiv pomenutog lica će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje i promet oružje i eksplozivnih materija“ iz člana 361. Krivičnog zakona Republike Srpske.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.