16.7.2018. 9:15
0
Slučaj Memić: Presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću
Predsjedavajući Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović danas će u 12 sati izreći presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića, piše agencija Patria.

U četvrtak 12. jula Tužilaštvo KS, advokat oštećenog odnosno porodice Memić Ifet Feraget, otac ubijenog mladića Muriz Memić i advokat odbrane Rusmir Karkin iznijeli su završne riječi. Tužilaštvo KS tražilo je osuđujuću presudu dok su Feraget, Memić i Karkin zatražili oslobađajuću presudu.

Ono što je obilježilo ovaj slučaj i suđenje dugo skoro dvije godine jeste što su Tužilaštvo KS i oštećeni (porodica Memić) bili na suprotnim stranama. 

Dženanov otac od početka tvrdi da je njegov sin ubijen, te da je saobraćajna nesreća samo farsa koja je imala cilj nekoga zaštititi. Od 8. februara 2016. godine porodica Memić traga za istinom o Dženanovoj smrti. 

Način na koji je zadobio povredu glave od koje je preminuo 15. februara 2016. godine još nije rasvijetljen. Porodica Memić najavila je podnošenje krivičnih prijava protiv svih tužilaca koji su radili na ovom slučaju, a bilo ih je devet uključujući glavnu tužiteljicu Dalidu Burzić. Dvoje tužilaca u toku trajanja postupka napustilo je Tužilaštvo KS. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.