18.7.2018. 15:47
0
Na području Foče evidentirano 138 migranata, dvije osobe osumnjičene za krijumčarenje ljudi
Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović istakao da se, kao jedna od uprava blizu bh. granice, suočavaju s većim brojem migranata.

- Na području naše uprave nalazi se i 17 policijskih službenika iz susjednih uprava, koji svakodnevno pružaju pomoć kolegama iz Državne granične službe - rekao je Kostović na konferenciji za novinare.

U proteklih šest mjeseci na području koje pokriva Policijska uprava Foča evidentirano je 138 ilegalnih migranata, a kako je naveo, znatan broj se vraća iz graničkog pojasa BiH i Crne Gore.

Protiv dvije osobe podneseni su izvještaji, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo krijumčarenje osoba.  

Kostović je istakao da je u periodu od januara do juna ove godine stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Foča stabilno i povoljno.

U posmatranom periodu, kazao je, nije bilo težih krivičnih djela, koja bi svojim posljedicama izazvala veće uznemirenje javnosti, kao što su ubistva, razbojništva ili slično, a broj evidentiranih krivičnih djela je smanjen za oko 15 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.