21.7.2018. 17:58
0
Stotine građana na protestima za Dženana Memića
Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu okupili su se građani Sarajeva, Banja Luke i drugih gradova iz BiH na protestima "Istina i pravda za Dženana Memića." Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine.

Na proteste je došao i otac ubijenog mladića Davida Dragičevvića, Davor Dragičević koji već 118. dan traži od MUP RS i Okružnog tužilaštva istinu o smrti svog sina. Došao je dati podršku porodici Memić nakon što je Kantonalni sud oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića kojima se sudilo za saobraćajnu nesreću. Od 16. jula kada je presuda izrečena nije bilo reakcije Tužilaštva KS, MUP KS, VSTV-a. Porodica Memić traži novu istragu koju bi vodilo Državno tužilaštvo. 

Memićima je danas podršku dao i Amir Agić, otac Selme Agić koju je zajedno sa Editom Malkoč 10. oktobra 2016. godine vozilo udario Sanjin Sefić nakon čega je pobjegao s lica mjesta. Od zadobijenih povreda obje su preminule. Sefiću se još uvijek sudi, a završne riječi bit će iznesene 22. avgusta.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.