6.8.2018. 18:17
0
Slučaj "Borba protiv pedofilije": Oglasili se policija i vrtić
FOTO: avaz
Nakon što je na stranici "Borba protiv pedofilije" na društvenoj mreži Facebook, objavljena navodna prepiska neprimjerenog sadržaja između 26-godišnjeg Banjalučanina koji radi u jednom vrtiću i 13-godišnje djevojčice, u slučaj se uključila i policija, prenosi Faktor.

- Policijski službenici će provjeriti navode o čijennicama koje su se pojavile na društvenim mrežama i preduzeće potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom – istakli su u PU Banja Luka.

Na Facebook stranici vrtića (podaci poznati redakciji) je danas izdato saopćenje u kojem ističu da su slučaj prijavili policiji, da je vaspitač radio kod njih oko godinu, ali da još uvijek nemaju nikakve pouzdane informacije o spornoj prepisci.
- Učitelj je radio godinu dana i nikada nije bilo primjedbi. Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa djecom, baš zbog spomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavjestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da uvrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji mogu da budu mirni - saopćili su iz konkretnog vrtića.

Podvukli su da će, kada je u pitanju sporna prepiska, biti urađena istraga i nakon toga utvrditi istina, piše Faktor. 

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.