23.8.2018. 12:44
1
Vještak saobraćajne struke nakon željezničke nesreće u Jablanici: Uzrok bi mogao biti ljudski faktor
Imajući u vidu da se nesreća desila na otvorenom dijelu pruge i da je bio u pitanju sudar vozova iz suprotnog smjera kretanja, moglo bi se reći da njen uzrok ne treba tražiti primarno u nedostatku infrastrukture, već bi uzrok mogao biti ljudski faktor ili nedostatak ili zatajenje telekomunikacijskih uređaja.

Kazao je ovo danas Ševal Kovačević, vještak saobraćajne struke, komentirajući sinoćnju tešku željezničku nesreću kod Jablanice, kada su se direktno sudarila dva voza te su dvije osobe poginule, piše Avaz.
 
- Ova nesreća jeste sama po sebi težak događaj, ali to nije nešto što je svakodnevica. Saobraćajna nesreća ili nezgoda se može desiti nepredvidivo, ali treba pratiti i kontrolirati proces - rekao je Kovačević.

Kada je riječ o ulaganju u infrastrukturu, istakao je i da je potrebno napraviti akcioni plan pojačane kontrole.

- Za sve ovo EU ima propise koje smo uglavnom ratificirali. Bilo bi potrebno obnoviti amortizacioni fond koji treba biti u priči - dodao je Kovačević.

Rekao je i da Vlada FBiH treba učiniti dodatni napor da se ispuni taj dio ulaganja u infrastrukturu, piše Avaz.

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.