30.8.2018. 11:43
1
Golfom udario divlje konje kod Livna, vozač i suvozač povrijeđeni, dva konja uginula
Saobraćajna nesreća s većom materijalnom štetom u kojoj su dvije osobe povrijeđene dogodila se u srijedu navečer oko 22 sata, na magistralnoj cestu M15, u mjestu Šujica.

Do nesreće je došlo kada je vozač Golfa, 25-godišnji J. S. iz Tomislavgrada, automobilom udario dva divlja konja, doznaje se u MUP-a Kantona 10.

Vozač J. S. i suvozač, 34-godišnji E. Z. iz Zenice prebačeni su u Kantonalnu bolnicu Livno gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede, a konji su uginuli.

Iz MUP-a upozoravaju kako se slična nesreća dogodila dva dana ranije, nekoliko kilometara dalje, na prijevoju Borova glava, kada je vozač Mercedesa udario divljeg konja. Od razbijenog vjetrobranskog stakla suvozačica u tom vozilu zadobila je lakše tjelesne povrede. 

Livanjski divlji konji, koji obitavaju na obližnjim pašnjacima, često u potrazi za hranom i solju dolaze to saobraćajnice Livno – Šujica što stvara velike probleme vozačima, posebice u noćnim i jutarnjim satima kada je vidljivost slabija.

Planinarsko ekološko društvo Borova glava iz Livna više puta je upozoravalo građane da ne ostavljaju hranu i so za konje uz saobraćajnicu jer time privlače divlje životinje te u opasnost dovode sudionike u saobraćaju, ali i same konje.


(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.