6.9.2018. 14:36
0
Krali mješalicu i upucali policajca, bivšeg fudbalera Veleža
U pucnjavi koja se noćas, dva sata poslije ponoći, dogodila u mostarskom naselju "Dolina sunca", ranjen je mladi policajac Đenan Hubana (25), saznaje Faktor

On je u vatrenom okršaju s kriminalcima, za kojima se još traga, zadobio teže povrede lakatnog zgloba, a kako saznajemo trenutno je na operaciji u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić". Iako su u pitanju teške povrede, mladi policajac nije životno ugrožen.

Hubana i njegove kolege napadnute su prilikom pokušaja sprečavanja teške krađe. Patrola policije je, naime, nakon dojave građana, pokušala službenim vozilom onemogućiti bijeg kradljivcima, koji su pokušali ukrasti mješalicu za beton.

Četiri nepoznata maskirana muškarca su prethodno pokušala mješaliicu zakačiti za svoj automobil, ai im to nije pošlo za rukom. Vidjevši policijsko vozilo, odmah su zapucali.

Maskirani napadač iz "audija" jednim metkom je iz pognutog položaja pogodio motor vozila, a potom se upravio i ispalio još jedan metak, koji je prošao pored vozača i suvozača i pogodio policajca na zadnjem sjedištu.

Zatim su se velikom brzinom udaljili s mjesta događaja.

Iako je odmah potom na mjesto okršaja stiglo više policijskih patrola, koje su blokirale uži i širi dio terena, te je pokrenuta opsežna potraga za osumnjičenima, ipak su uspjeli pobjeći i za njima se i dalje intenzivno traga, piše Faktor.

Na mjestu pucnjave okončan je uviđaj, a policijsko vozilo je uklonjeno i prevezeno pred službene prostorije MUP-a, te će na njemu biti obavljena potrebna vještačenja.

Ranjeni policajac, zajedno sa još 79 mladića i djevojaka, prije samo sedam dana položio je zakletvu i stupio na dužnost policajca. 

Hubana je fudbaler, ponikao u mostarskom veležu, a nastupao je i za Lokomotivu, Igman, Orašje, Blagaj, Turbinu. 

Danas brani boje Bjelopoljca, koji se takmiči u drugoj ligi FBiH, piše Faktor.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.