13.9.2018. 17:08
0
Ado Balijagić osumnjičen za pokušaj ubistva: Svojim BMW-om udario osobu i nanio joj veći broj povreda
FOTO: Dnevni Avaz
Ado Balijagić (33) iz Tuzle provest će narednih mjesec dana u istražnom pritvoru Kazneno-popravnog zavoda Tuzla zbog postojanja osnovane sumnje da je u nedjelju, 9. septembra, počinio krivično djelo pokušaj ubistva, prenosi Dnevni Avaz.

- On je osumnjičen da je u nedjelju u ranim jutarnjim satima, nakon kraće verbalne prepirke s jednom osobom iz Banovića, svojim automobilom BMW tu osobu udario i nanio joj veći broj povreda - navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Do prepirke je došlo u jednom ugostiteljskom objektu u hotelu „Tuzla“. Nakon prepirke, Balijagić je u svom automobilu čekao Mirnesa Matića iz Banovića da izađe iz objekta, prenosi Avaz.

- Kada je oštećeni s prijateljem izašao iz ugostiteljskog objekta, Balijagić je automobilom nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio povrede na nogama, a od udarca i pada na beton ova osoba je dobila i povrede glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku – navodi Arnautović.

Službenici MUP-a TK su uhapsili Balijagića, koji je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva TK. Odbrana Ade Balijagića negira navode Tužilaštva TK. Navode kako nije došlo do višestrukog povređivanja oštećenog, što je, kako tvrde, potvrđeno u nalazu vještaka.  

Vrhovni sud FBiH ukinuo je prošle godine presudu Adi Balijagiću nakon što je bio osuđen na tri godine zatvora. Cijeli slučaj je vraćen na početak, odnosno ponovni postupak, a Ado je bio optužen zajedno s ocem Farukom Balijagićem, koji je od 2016. godine u bijegu. Podsjećamo, optuženi Faruk Balijagić i Ado Balijagić se terete da su od juna 2015. godine do 3. septembra 2015. godine na području Sarajeva, Tuzle, Brčkog i Bijeljine, svjesni svojih djela, po prethodnom dogovoru, svojim radnjama zajednički podstrekivali na izvršenje krivičnih djela, dodaje Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.