18.9.2018. 13:17
1
Muamer Paunesku sjedio u kafiću na Dolac Malti kada su ga napala dva muškarca: Jurili ga do parkinga i pucali u njega iz pištolja
FOTO: Dnevni Avaz
Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su, oko 19:30 sati, uhapsili Z.D. (22), koji živi u Istočnom Sarajevu, zbog sumnje da je 16. septembra pokušao ubiti Muamera Pauneskua u sarajevskom naselju Dolac Malta, prenosi danas Dnevni Avaz.

Mladić je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, Z.D. će danas, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost tužiocu Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Paunesku je teško ranjen prije dvije noći u sarajevskom naselju Dolac Malta. Na njega su pucala dvojica napadača, te ga po dva puta iz pištolja pogodila u glavu i tijelo, piše Dnevni Avaz.

Napali ga dok je bio u kafiću

Prema pisanju Avaza, Muamerova djevojka, Aldina Džindo, unajmila je stan u ulici Envera Šehovića na području općine Novo Sarajevo, u kojem je boravila s Muamerom. Tog dana kad je ranjen, kako prenosi Avaz, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenisala policija. Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije joj ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Prema izjavama očevidaca, Muamer je u noći kad je napadnut sjedio u nargila baru u ulici Envera Šehovića. 

Muamer Paunesku je sjedio u kafiću, a onda su ga napala da muškarca. Očevici tvrde da su ga jurili sve do parkinga, negdje na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska, a onda je jedan od muškaraca pucao iz pištolja, te je nakon toga Muamer pao na tlo. Ubrzo nakon toga je neko pozvao Hitnu pomoć.

Paunesku poznat kao diler

Nakon što su ga na mjestu događaja zbrinuli radnici Hitne pomoći, Paunesku je, svjestan i komunikativan, uz pratnju policajaca, prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su mu konstatirali teške tjelesne povrede. Zadržan je na daljnjem liječenju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju KCUS-a. 

Prema pisanju Dnevnog Avaza, Paunesku je na području Općine Centar poznat kao diler, a hapšen je u više navrata.

U zvaničnom saopćenju MUP-a KS stoji sljedeće:

"Dana 17.09.2018. godine u 19:30 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode Z.D., rođen 1996. godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je dana 16.09.2018. godine počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ FBiH (Ubistvo u pokušaju), na štetu P.M. iz Sarajeva. Isti je predat u Jedinicu za osiguraje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 18.09.2018. godine, Z.D. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", stoji u saopćenju MUP-a.

Podsjećanja radi, pucnjava se dogodila prije dvije noći na Dolac Malti. Pucnjava se dogodila oko 23:00 sata, a očevici su potvrdili da je pucano iz automobila u pokretu, te da su se čula tri hica. Ranjen je Muamer Paunesku, koji je ležao na asfaltu do dolaska Hitne pomoći. 

Brojke za juli 2018. godine

Prema najnovijim podacima iz MUP-a Kantona Sarajevo, u mjesecu julu 2018. godine registrovano je 320 krivičnih djela na području Kantona Sarajevo, što je za svega četiri krivična djela manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Kada su u pitanju brojke, za 215 krivičnih djela iz mjeseca jula ove godine su identifikovani počinioci istih. Što se tiče samih počinitelja krivičnih djela, njih 98 je od ranije poznato policiji, dok se među njima nalazilo i 12 maloljetnika. Uhapšeno je 87 lica u mjesecu julu.  Ubjedljivo najveši krivičnih djela u julu 2018. godine tiče se krađe i razbojništva (164).

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.