23.9.2018. 14:47
0
Stravične saobraćajne nesreće kod Čelinca i Banje Luke: Poginule tri osobe
Željka Borojević (29) i Dušan Božić (50) poginuli u Golfu 4, kojim su podletjeli pod voz, motociklista Milan Cvijanović (45) nastradao u sudaru s autobusom
U dvije stravične saobraćajne nesreće koje su se prekjučer dogodile kod Čelinca i Banje Luke poginule su tri osobe.

Obilježeni prijelaz

Željka Borojević (29) i Dušan Božić (50), oboje iz Banje Luke, poginuli su u stravičnom sudaru njihovog Golfa 4 i teretnog voza "Željeznica Republike Srpske" u Čelincu.

Tragedija se dogodila u petak u 19.40 sati na pružnom prijelazu u selu Gornji Vijačani kod Čelinca. Prema nepotvrđenim informacijama, za volanom Golfa bila je Borojević, koja je određeno vrijeme vozila putem paralelno uz prugu, a onda je pokušala da prijeđe preko pruge prije nego što je naišao voz.


 - Vozač se nije zaustavio na obilježenom prijelazu i automobilom je doslovno podletio pod lokomotivu, koja ga je udarila i zgužvala. Golf je od siline udara odbačen u stranu pored pruge, a potom je udario u stub kontakte mreže, oko kojeg se doslovno omotao. Oboje putnika je na mjestu ostalo mrtvo - pričaju očevici.


 Zvanično nije poznato ko je upravljao vozilom
Zvanično nije poznato ko je upravljao vozilom
U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci potvrđeno nam je da su se Borojević i Božić vozili Golfom 4 koji je podletio pod teretni voz, koji je saobraćao na liniji Doboj - Banja Luka.

- U nesreći je poginulo dvoje putnika iz Golfa, ali za sada nije poznato ko je upravljao vozilom. Nesreća se dogodila na pružnom prijelazu, ali se tačne okolnosti, kao i uzrok nesreće, još istražuju - rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol OJT Banja Luka.


 
Zbog kidanja kontaktne mreže, željeznički saobraćaj na toj dionici pruge u potpunosti je obustavljen.

Direktan udar

Sat prije tragedije u Čelincu, u nesreći na magistralnom putu Banja Luka – Jajce poginuo je motociklista Milan Cvijanović (45) iz Banje Luke.

Nesreća se dogodila u Bočcu kod Banje Luke kad je Cvijanović Yamahom direktno udario u autobus "Globtoursa", kojim je upravljao Jako Škoro (62) iz Livna. Škoro i putnici iz autobusa nisu povrijeđeni.

Naložena vještačenja

Maja Đaković-Vidović kaže da su uviđaj na mjestu nesreće u Čelincu obavili dežurna tužiteljica Tanja Mrđa i pripadnici Policijske stanice Čelinac.

- Tužiteljica je naložila da se poduzmu sve istražne mjere i radnje, kao i vještačenja, kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće. Tijela su prevezena na obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok smrti - rekla je Đaković-Vidović, piše Avaz.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.