1.10.2018. 12:43
0
Maloljetnik i dijete provalili u katoličku crkvu u Prijedoru: Oštetili vrata i prozor, iznijeli dva kipa
Policija u Prijedoru utvrdila je da su maloljetnik i jedno dijete oštetili katolički vjerski objekt na području Nacionalnog parka Kozara.

Oni su u periodu od 8. do 26. septembra oštetili ulazna vrata i prozor na crkvi, dok su iz unutrašnjosti objekta iznijeli dva kipa (Blažene Djevice Marije), a koji su pronađeni odbačeni u neposrednoj blizini vjerskog objekta.

Time su počinili krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari, saopćeno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prema maloljetnim osobama preduzimaju mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti u postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.